Motorles op maat

Motorles op maat

Elke leerling is anders dus ook elke leerling krijgt motorrijles –  op maat –  op zijn of haar niveau. Wij bereiden je zo goed mogelijk voor op je examen. Door AVB oefeningen te doen op een terrein maar het grootste gedeelte van de tijd op de weg.

In een motorrijles proberen we zo veel mogelijk routes te rijden of delen van routes die je op het examen ook rijdt. Zodat je ook een beetje weet wat je kan verwachten op een examen. Wij hebben verschillende nieuwe motoren waar je op kan rijden (zowel zware als lichte klasse).

Video
Om tot een beter resultaat te komen tijdens de start van je motorrijlessen filmen we vaak jou tijdens je AVD les. Zo kan je op video bekijken wat er goed en niet goed gaat. Hierdoor is het eenvoudig om aan te geven wat er beter zou kunnen in het verkeer. Daarnaast is het natuurlijk een leuke herinnering voor later. Je kunt dan later nog eens ernaar kijken met familie of vrienden.

 

 

Motorles op maat: Geen Wachttijden

Bij motor rijschool Flex-Line krijg je een rijopleiding op maat. Geen wachttijden, flexibele lestijden. Maximaal 2 cursisten dus veel persoonlijke aandacht.

 

 

Motorles op maat, Persoonlijke aandacht

Bij Rijschool Flex-Line ben je verzekerd van een gedegen rijopleiding waarin je veel persoonlijke aandacht zal krijgen. Er wordt aan maximaal 2 cursisten tegelijk rijles gegeven. Wil je samen met een vriend of vriendin de opleiding volgen? Geef dat bij het inschrijven even aan en wij regelen het voor je!

 

Motorles op maat, Spoedcursus

Je kunt je motoropleiding versnellen. In overleg wordt de volledige opleiding binnen enkele dagen tot enkele weken gepland. Je kunt dan zelf kiezen om alle examens vooraf te plannen of deze per onderdeel in te roosteren.

 

 

Motorles op maat, Opleiding in twee fasen

Fase 1.  Algemene voertuigbeheersing (AVB)

Je begint met de voertuigbeheersing. In deze fase leer je de basisbediening zoals schakelen en remmen, maar ook bijzondere verrichtingen zoals een denkbeeldige acht maken, uitwijken en een snelle slalom rijden. Je rondt de voertuigbeheersing af met een CBR examen, die door een onafhankelijk examinator van het CBR wordt afgenomen.  Het praktijkexamen voertuigbeheersing voor de motor bestaat uit in totaal twaalf oefeningen, ingedeeld in vier clusters:

  •  Lopen met de motor en gebruik van de standaard (verplichte oefening)
  • Verrichtingen bij lage snelheid (vijf oefeningen, waarvan één verplicht en één naar keuze van de examinator)
  • Verrichtingen bij hogere snelheid  (drie oefeningen, waarvan één verplicht en één naar keuze van de examinator)
  • Remoefeningen (drie oefeningen, waarvan één verplicht en één naar keuze van de examinator)

Fase 2. Algemene verkeersdeelneming (AVD)

Nadat je bent geslaagd voor het praktijkexamen voertuigbeheersing kun je aan de verkeersdeelneming gaan werken. In dit gedeelte van de opleiding leer je op de juiste wijze door het verkeer manoeuvreren en leer je om op een veilige en verantwoorde manier de motorfiets op de openbare weg te besturen. Onderdelen die hierin naar voren komen zijn plaats op de weg, kijkgedrag en kruispunten, om er slechts een paar te benoemen. Ook deze fase wordt afgesloten met een praktijkexamen bij het CBR. Wanneer je hiervoor geslaagd bent, ben je gekwalificeerd om zelfstandig op de motor aan het verkeer deel te nemen.